Overzicht Groep Biomedische Wetenschappen

Selectie wijzigen : incl. sub-eenheden

(Digitale) analyse en behandelingsplanning voor integrale restauratieve tandheelkunde

09
mrt
2017

 

Programma:

 

13:30-15:00: Gebitsmutilaties: herkennen, analyseren, behandelen

 

15:00-15:30: Koffiepauze

 

15:30-17:00: Functionele problematiek en integrale reconstructieve tandheelkunde

 

Spreker: Dr. Sjoerd Smeekens

Zorgbeleid: Health Workforce: lessen uit Europa

17
mrt
2017

In Europa werken meer dan 20 miljoen mensen in de gezondheidszorg en sociale sector. Een op tien heeft een job in de gezondheidszorg.  Genoeg om te beseffen dat de gezondheidszorgsector valt of staat met zijn medewerkers. De Europese Unie heeft in de voorbije 10 jaar sterk geïnvesteerd om dit menselijk kapitaal in kaart te brengen en het beleid te stroomlijnen. België speelt hierin een vooraanstaande rol. Denken we maar aan EU-projecten zoals RN4CAST of de Joint Action on Health Workforce Planning and Forecasting die beide vanuit België werden gecoördineerd.

HET VERPLEEGKUNDIG MIDDENKADER ANNO 2020

17
mrt
2017

N.a.v. de snelle evoluties die plaats vinden in de gezondheidszorg en daardoor in de ziekenhuizen, duiken vragen op over de rol van de verpleegkundige middenkaders. In verschillende ziekenhuizen zijn oefeningen bezig m.b.t. het herdefiniëren van de opdracht en de finaliteit van de middenkaders. Nieuwe modellen doen hun intrede.

Hebben versterkte membranen nog een plaats binnen de "guided bone regeneration"?

20
apr
2017

 

Lezing over het klinisch gebruik van Ti-versterkte membranen.

 

 

 

 

14-15.30   Wetenschappelijke onderbouwing voor het gebruik van d-PTFE membranen.

PSYCHIATRISCHE PROBLEMEN IN DE RESIDENTIÊLE EN AMBULANTE ALGEMENE ZORG: UITDAGINGEN EN PRAKTISCHE AANPAK

27
apr
2017

We komen ze allemaal wel eens tegen binnen onze klinische praktijk: de patiënt met extreme angst, de moeilijke of veeleisende patiënt, de patiënt waarbij we alcoholmisbruik vermoeden of de verwarde patiënt.

Patiënten met psychiatrische problemen die zorg nodig hebben voor een medisch probleem doen vaak een groot appèl op hulpverleners. Vaak weten artsen, verpleegkundigen of andere niet-psychiatrisch geschoolde hulpverleners niet goed hoe ze best met deze psychiatrische problemen kunnen omgaan.

Belgian Symposium onTissue Engineering 4-5 mei 2017

04
mei
2017

It is our great pleasure to announce the “5th Belgian Symposium on Tissue Engineering (BSTE) 2017”, themed "Tissue Engineering across Tissues & Diseases". This event will be held 4-5 May 2017, at the conference center of "Provinciehuis Vlaams-Brabant", Provincieplein 1, Leuven, Belgium.

TECHNOLOGIE IN DE ZORG: VERARMING OF VERRIJKING VOOR DE ZORGRELATIE?

11
mei
2017

Technologie is vandaag niet meer weg te denken in de gezondheidszorg. Nog nooit beschikten zorgverleners over zoveel technologie ter ondersteuning van een effectieve, efficiënte en veilige zorg, dit op maat van iedere patiënt. Technologie faciliteert communicatie en maakt patiënten autonomer en steeds mobieler. E-health en telecare krijgen steeds meer aandacht en de eerste companion-robotten zijn in Vlaanderen reeds in gebruik.

22nd International Bioinformatics Workshop on Virus Evolution and Molecular Epidemiology (VEME)

27
aug
2017

The workshop provides theoretical and practical training in phylogenetic inference and evolutionary hypothesis testing as applied in virology and molecular epidemiology. Teaching is provided by a team of experts in this field, including software developers of popular analysis tools. Participation is limited to 30 scientists in each module (3 modules) and is dependent on a selection procedure based on the submitted abstract and statement of motivation.

2 Days basic radioprotection course for dentists

04
sep
2017

Programme Monday, September 4, 2017

9.00-10.30 Ionising radiation: physical interactions and associated risks

10.30 coffee break

10.50-12.20 Dental X-ray imaging: a focus on technology, image quality and dose

12.20-13.20 Lunch

13.20-14.50 Patient and staff dosimetry in dental X-ray imaging

14.50 coffee break

Pagina's