Alumnirondleiding Artefact "The Act of Magic"

Artefact is een thematentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan. KU Leuven-alumni kunnen deelnemen aan een rondleiding met privé-gids.

Met als titel The Act of Magic staat Artefact 2017 in het teken van magie en magisch denken. Wat betekent magie vandaag? Welke rol speelt het als fenomeen in onze samenleving? Hoe wordt het ingezet als metafoor? Van poëzie tot strategie, van magisch object tot black box, van onschuldige illusie tot manipulatie, van New Age zelfhulpreclame naar spiritueel visioen: de kunstenaars loodsen je door een wonderlijke wereld vol magische en onverklaarbare krachten.

Maar Artefact is meer dan een tentoonstelling. De verschillende lezingen, performances, workshops en concerten nodigen je uit om steeds nieuwe vormen van magie en het magische te ontdekken.

Voor alle KU Leuven-alumni, vrienden, familie en partners van, organiseren we een Nederlandstalige rondleiding doorheen de tentoonstelling met een privé-gids aangepast aan de achtergrond en de leeftijd van de groep. Ook gezinnen met kinderen (vanaf 6 jaar) zijn welkom. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Graag aanmelden aan de onthaalbalie van Artefact (trappen naar beneden, aan het STUK-onthaal).

Met werk van o.a.: Troika (D, D, F), Verena Friedrich (D), Jens Brand (D), Eric Arnal Burtschy (FR), Marjolijn Dijkman (NL), Suzanne Treister (UK), Center for Tactical Magic (US), Shana Moulton (US), Melanie Bonajo (NL), Tim Etchells (UK), Jonathan Allen (UK), Hollington & Kyprianou (UK, GR), Liz Magic Laser (US), Goldin+Senneby (SE), Femke Herregraven (NL), Tobias Revell (UK), RYBN.org (FR), and BCL (AT/JP)

Curatoren: Karen Verschooren (STUK) & Ils Huygens (Z33)

Artefact is een initiatief van de Provincie Vlaams-Brabant i.s.m. Stad Leuven en wordt ondersteund door de Dienst Cultuur en de Groep Wetenschap & Technologie van KU Leuven in het kader van ‘kunst en wetenschap’.

Maximum aantal deelnemers: 60
Inschrijven mogelijk tot 27 februari 2017
Tarieven: Gratis

Datum: 
02/03/2017 - 17:00 tot 18:00
Organisator: 
Artefact is een initiatief van provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met Stad Leuven
Locatie: 
STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven
Contactgegevens: 
Tel: 016/320 320; e-mail: info@artefact-festival.be